O nasoj firmi

Sa 47 godina prisustva na teritoriju, Giacomello S.p.A. sa svojim iskustvom konsolidirala je svoj polozaj
u sektoru trgovine proizvodima crne metalurgije. U svim ovim godinama nastojali smo sve vise ici u susret zahtjevima nase klijentele razvijajuci se kako u smislu broja operativnih jedinica (trenutno nasa dva magacina imaju 17.000 mq natkrivene povrsine), tako i prosirenjem asortimana i zaliha. Nasa nastojanja su uvjek bila usmjerena u pravcu pruzanja sto je moguce kompletnije usluge pa su u tu svrhu i nasa nedavna investiciona ulaganja bila namjenjena kako gradjevinskim strukturama tako i obnovi masinskog parka i kadrovskom ekipiranju. Tako da danas raspolazemo linijama za rezanje, busenje, probijanje, termicko razanje, markiranje, pjeskarenje i osnovno bojenje svih profila koji su predmet nase trgovacke djelatnosti, i time smo uspjeli potpuno zaokruziti cjelinu jednog usluznog centra u sektoru crne metalurgije. Radi se, dakle, o zaokruzivanju jednog procesa sa svrhom viseg nivoa usluge, a sa ciljem opsteg rasta i progresa.

Na usluzi kupcima

Zahvaljujuci efikasno organiziranoj logistici raspoloziva povrsina magacina u via D’Orment, ima iskljucivo distributivnokomercijalnu namjenu, dok je drugi magacin u via Fermi u funkciji usluznog centra za doradu nosaca. Uhodani sistem transporta i logistike, zeljeznicki i cestovni bilo vlastiti ili usluzni, omogucuje brzu i efikasnu distribuciju klijentima sirom Evrope. Tako strukturirana firma Giacomello u mogucnosti je da godisnje ostvari obrt od 40.000 tona i na taj nacin je postala konkretna realnost u nacionalnom okviru i sire.

Trgovina proizvoda crne metalurgije

Konstantna raspolozivost u magacinu nosaca HE-A/B/M do 1000 mm; IPE do 600 mm ; UNP do 400 mm. I sve to u duzini 24 m, u kvalitetu S275JR i S355JO ili visem, iskljucivo u prvoj klasi i sa pripadajucim atestima. Raspolozivost sirokog asortimana L-profila u duzinama 12 m i kvalitetu S355J2G3, i to do dimenzija 250x250x28 i 200x100x14. Osim toga: sine burback, toplo valjani profili, kutijaste cijevi, strukturne debelozidne cijevi, hladno oblikovani profili, toplovaljani limovi i coils, trapezni limovi za pokrivanje, perforirani limovi, limovi suza-romb, resetke, mreze, cijevi za mehanicke primjene, cijevi za hidrauliku i odvode i koljena